Uppdatering & Domare

Lördag 21 feb 09

Vallhundsklubben hade uppdateringsdag hos Ingela Uhlås. I stort sett alla SULVKs instruktörer var med. Peter Nilsson var inbjuden som instruktör och det blev en mycket intressant, givande och trevlig dag. Peter är en mycket sympatisk och duktig instruktör, man köper liksom det han säger. Direkt.
Alla instruktörer fick träna med varsin hund och sist ut var jag och Knut. Peter genomskådade direkt Knuts brister. Han snävar in för att balansera djuren till mig och det är det som även ställer till det i utgångarna. Nu ska Knut få en ”konsekvens” så fort han tenderar att snäva in. Rätt självklart egentligen och jag förstår inte riktigt hur jag lyckats släppa igenom den här dumheten så långt.
Dessutom så hamnar han för nära djuren i drivningarna och där hade Peter tipset att göra några väl tajmade (det var just det, tajming!) snabba ligg/fram för att stärka koncentrationen och trycket. Jag tycker, som sagt, att det var superintressant och absolut värt att prova! Faktum att jag skulle vilja åka med till Peter nån gång, och träna! Vet att det är många som läser här som är hos Peter och tränar emellanåt! :mrgreen: Ni kan väl höra av er så kan jag hänga med!

Söndag 22 feb 09Jag var inbjuden som domare i länskampen agility Gävleborg, Dalarna och Västmanlands distrikt. Nu är jag ju inte domare men det är inte ovanligt att rutinerade tävlingsförare anlitas ibland, till inofficiella uppdrag. Det är väldigt roligt att döma, framförallt att rita banor!  Jag är lite för självkritisk för att bli ”riktig” domare, tycker inte jag har tillräckligt skarp koncentration. Men en så här liten tävling är bara roligt. Och med liten menar jag då antal starter. Själva tävlingen har hög status – det är ju LÄNSKAMP!
Hedrande uppdrag alltså!

 Agilityklassen

En riktig springbana med ett par klurigheter. Ekipagen löste banan jättebra, det var några som överarbetade passagen 11-12-13 och fick det krångligt men de som bara öste på fick fina vägar. Hinder 6 var inte lika vinklat som på skissen (stod mer vågrätt) och det var många framförallt små hundar, som diskade sig efter 14 då det tog hinder 6. Jag tycker det berodde på att de inte riktigt bestämt sig för hur handlingen skulle se ut till balansen.

Hoppklassen

Lite mer handlingsalternativ och det var roligt se hur förarna löste banan. Passagen 3-4 och 6-7-8 vållade en del problem men många löste det jättebra. Riktigt roligt att rita en bana och se hur folk sen löser den.
Roligt att faktiskt alla klarade de mer eller mindre framtvingade bakombytena på slutet i båda loppen 🙂

Dalarnas län vann före Gävleborg. Västmanland lämnade tyvärr wo. Nu hoppas jag vi kan få igång en liknande tävling i vårt distrikt. Det var verkligen jätteroligt att höra hur deltagarna hejade på varandra – och samtidigt tråkade motståndarna med en härlig hatkärleksaktig attityd.

Mina egna hundar
har haft en halvtråkig helg (skadar inte med nån vilodag!). Körde en sväng med alla tre i 25.an när jag kom hem. Roligt testa mina nya träningstips från igår!